Поширені питання
Чому треба розслабляти натяжку пили при непрацюючій пилорамі???
Завжди ослабляйте натягнення стрічкової пили.
Коли Ви закінчите роботу, зніміть натяг з пилки. При роботі леза нагріваються і розтягуються, а потім при охолодженні стискаються на десяті частки міліметра під час кожного періоду охолодження." Тому стрічки, залишені на шківах під навантаженням, перевантажують самі себе, і на них утворюється відбиток від двох шківів, який викликає появу тріщин у западинах між зубами.Як правильно зробити розлучення на пилці???
Використовуйте правильний розлучення зубів.
Розлучення правильний, якщо в просторі між полотном пилки і оброблюваної деревиною у Вас знаходиться 65-70% тирси і 30-35% повітря. Якщо у Вас занадто великий розлучення зубів для наявної маси або товщини деревини, то в пропилі буде перебувати занадто багато повітря і недостатньо тирси. У Вас будуть надмірно великі втрати на тирсу, і як наслідок, велика шорсткість оброблюваної деревини. Якщо ж розлучення недостатній, Ви не отримаєте досить сильного повітряного потоку для видалення тирси з пропилу. Ознакою цього є гарячі тирсу. Це може завдати нищівного шкоди пилі: робочі інтервали будуть короткими, пила передчасно вийде з ладу. Тирсу повинні бути холодними на дотик. І, нарешті, при недостатньому розлучення і неправильному куті заточення пила буде вирізати на дошці хвилю. З нашої точки зору, Ви не можете працювати при одній і тій же розведенні зубів з колодами різного діаметру, стройовим лісом і брусом.
Ви повинні сортувати лісоматеріал.
На кожні 20-25 сантиметрів збільшення в розмірі необхідно збільшувати розведення приблизно на 18% в залежності від того, деревина тверда або м'яка, волога або суха. Єдиний спосіб домогтися потрібної розводки - провести контрольні розпили певного колоди. Збільшуйте розводку на 5-8 сотих міліметра з кожної сторони до тих пір, поки не стануть, видно сліди зубів. Це означає, що Ви працюєте при змішаному повітрі з тирсою в пропорції 50/50. Після цього зменшіть розведення зубів на 8-10 сотих з кожної сторони, і Ви досягнете потрібного результату. Обратите внимание: Вы должны разводить только верхнюю восьмушку зуба, а не среднюю или нижнюю. Вам не нужно, что бы впадина между зубьями заполнялась полностью при пилении. Когда Вы работаете с мягкой древесиной, будь она влажной или сухой, стружка увеличивается в объеме в 4-7 раз по сравнению с ее состоянием на клеточном уровне. Твердые породы дерева, влажного или сухого, увеличиваются в объеме лишь в 1/2-3 раза. Це означає, що, якщо Ви распиливаете 45-гі сантиметрові соснові колоди, Вам потрібно розвести зуби на 20% більше, ніж коли працюєте з 45-ти сантиметровими дубовими колодами. Завжди розводьте зуби перед заточуванням.Як правильно заточити пилку?????
Правильно заточуйте пилу.
Існує тільки один спосіб заточування стрічкових пив. Камінь повинен пройти по поверхні зуба вниз, навколо підстави западини між зубцями і вгору вздовж зворотного боку зуба одним безперервним рухом.
Ви повинні зберегти профіль зуба і межзубовой западини.
Простір між зубами (галлет) - це не сміттєзбірник для тирси. Від нього залежить силовий потік повітря, охолодження сталі і видалення тирси.
Якщо у Вас правильний розлучення зубів, повітря подається вздовж колоди з тією ж швидкістю, що і пила, в результаті тирсу засмоктуються в галлет. Тирсу значно охолоджують його, проходячи навколо внутрішньої і зовнішньої сторони наступного зуба. Необхідно, щоб простір між зубцями було заповнено на 40%, що забезпечить необхідне охолодження і збільшить час роботи пилки.Установите правильный угол заточки.
Благодаря глубоким галлетам, мы можем использовать уменьшенные углы заточки, которые передают меньше тепла на кончик зуба. В серии лент используется угол наклона крюка 10 Градусов, который способен проникать в большинство поверхностей древесных пород от средне твердых до средне мягких.
Общее правило таково: чем древесина тверже, тем угол заточки меньше.
Предостережение: Не доверяйте шкалам и измерительным линейкам на Вашем заточном станке!
Штифты и направляющие на нем изнашиваются. В процессе работы изменяется Профиль камня.
Для контролю правильності кутів заточування використовуйте транспортир. Увагу; ми рекомендуємо міняти пилки кожні дві години безперервної роботи, даючи їм при цьому відпочити не менше доби.
В процесі експлуатації верстата виникає необхідність у регулюванні окремих складових частин з метою відновлення їх нормальної роботи.